Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Minister liet studenten klusjes in zijn kasteel doen

Tijdens hun ontgroening moesten tientallen aspirant-leden van het Leidse studentencorps Minerva werkzaamheden verrichten in het kasteel van minister Ard van der Steur, destijds universitair docent.

Dat meldt NRC Handelsblad vanmorgen. De nieuwe leden moesten onder meer het grindpad harken en een diner bereiden in het monumentale pand waar Van der Steur, tegenwoordig minister van Veiligheid en Justitie, een appartement heeft.

Van der Steur, oud-lid van Minerva, zei aanvankelijk tegen de journalisten dat hij ermee was opgehouden toen hij docent werd. Later erkende hij volgens de krant dat de ‘klusnullen’ ook toen nog bij hem langskwamen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.