Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 mei 2024

Campus
& Cultuur

Mieke van Zonneveld genomineerd voor VSB Poëzieprijs

Leger behoort tot de beste dichtbundels van het afgelopen jaar. VU-alumnus letterkunde Mieke van Zonneveld (28) maakt met haar eerste bundel Leger kans op de VSB Poëzieprijs 2018. Dat maakte juryvoorzitter Maaike Meijer bekend in het radioprogramma Nooit meer slapen. De andere genomineerden zijn Joost Baars met Binnenplaats, Charlotte van den Broeck met Nachtroer, Marije Langelaar met Vonkt en Tonnus Oosterhoff met Ja Nee.

Beste dichtbundel van voorgaand jaar

De VSB Poëzieprijs is sinds 1992 de belangrijkste prijs voor Nederlandstalige poëzie en bekroont jaarlijks de beste bundel van het voorgaande jaar met een bedrag van 25.000 euro. De uitreiking vindt plaats op 25 januari in Diligentia in Den Haag.
Voor een interview met Van Zonneveld, zie Advalvas, 11 januari 2017.

In 2014 won zij met haar gedicht ‘Nee’ de Turing Gedichtenwedstrijd, en kreeg de grootste geldprijs ter wereld voor een gedicht: 10.000 euro (zie foto).

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.