Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 april 2024

Campus
& Cultuur

Middag van de VU-historie

Begin vorige maand benoemde de VU een universiteitshistoricus, Ab Flipse, die zich bezighoudt met de geschiedenis van de VU. Wat Flipse precies gaat doen en hoe hij dat denkt aan te pakken, legt hij morgen, donderdag 20 juni, uit op de Middag van de VU-historie.

‘De VU is al lang niet meer de protestants-christelijke universiteit voor een specifiek volksdeel die ze ooit was’, zegt het persbericht over de middag.

Digitalisering

Maar sporen van de gereformeerde wortels zijn nog wel her en der terug te vinden. ‘Het erfgoed van de VU is op allerlei plekken op de campus aanwezig, maar kan beter toegankelijk worden gemaakt’.

Daar is de VU-historicus voor. Morgenmiddag spreekt hij in de Aurora-zaal van het VU-hoofdgebouw. Behalve Flipse geven ook andere medewerkers, die zich bezighouden met het levend houden van de VU-geschiedenis, een presentatie.

Historische films

Bibliotheekmedewerkers Sebastien Valkenberg en Sandra de Maesschalck vertellen over de digitalisering van het academische erfgoed en Hans Seijlhouwer, archivaris van het Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme, spreekt over het archief van de VU.

Afsluitend worden er fragmenten vertoond uit historische VU-films.

Het feest begint om 13 uur. Meer informatie over de middag hier en u kunt zich aanmelden via a.c.flipse@vu.nl

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.