Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

Metersgrote plastic Madonna

Voormalig VU-fotograaf Peter Smith heeft ambitieuze plannen. Hij wil met de grootste 3D-printer van Europa een 20 meter groot beeld van  een Madonna van gerecycled plastic-zwerfvuil printen. Het is de bedoeling dat dit beeld tijdens de Olympische Spelen van 2016 op het strand van Rio de Janeiro geëxposeerd wordt. Dit om aandacht te vragen voor de strijd tegen zwerfafval.

Doneer bijna niets

Hoe hij dit gigantische plan wil uitvoeren? “Met behulp van duizenden mensen die bijna niets doen en betaald door duizenden mensen die bijna niets bijdragen.” Het is de bedoeling dat het benodigde zwerfplastic door iedereen op straat ingezameld en bij speciale afvalbakken ingeleverd wordt. Voor de financiering vraag hij een maximale donatie van één euro.

Missie tegen zwerfvuil

Het is al jarenlang de missie van Smith om de wereld te ontdoen van alle zwerfvuil. Hij gelooft heilig dat dat kan als een kwart van de bevolking elke dag één stuk afval opruimt. “Met de Plastic Madonna willen we aantonen dat iedereen iets aan de grote wereldproblemen kan doen.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.