Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Met Wim en Max op safari

Rijen dik stonden de feestvierders afgelopen koningsdag  op de Westerstraat te wachten voor de safaribus van bedrijfskundestudenten.  Zij zamelden geld in  voor een studiereis naar Tanzania.  Onder het motto ‘met Wim en Max op Safari’ konden klanten met speciale rekwisieten in de bus een polaroid selfie maken.

Onderzoek

Het doel van de actie? Geld inzamelen voor  het business course Tanzania project van docenten Christer Guldemond en Anita Montolalu.  Negentien studenten gaan deze zomer naar Tanzania om daar met lokale studenten drie weken lang onderzoek te doen naar het lokale ondernemerschapsklimaat in de gezondheidszorg.

Facebookactie

En dat kost geld. Vooral reiskosten naar de klinieken en de ondersteuning van de Tanzaniaanse studenten.  De fotoactie leverde ongeveer 800 euro op. De bus, aankleding en foto’s zelf kostten de studenten niets. Die won het studententeam met een facebookactie van ING Jongeren en Studenten.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.