Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
13 april 2024

Campus
& Cultuur

Mark van Vugt nieuwe wisselcolumnist

Hoogleraar evolutionaire psychologie Mark van Vugt is de opvolger van wisselcolumnist Nico van Straalen. Overmorgen staat zijn eerste column in de nieuwe Advalvas.

‘Na verschijning van het boek Mismatch, hoe we dagelijks worden misleid door ons oeroude brein heb ik al enkele publieke optredens gehad met coauteur en voormalig Vrije Schrijver Ronald Giphart. Het is interessant welke thema’s uit ons boek het publiek er dan uit pikt’, schrijft Van Vugt.

VU-optreden

‘Volgens verwachting gingen de publieksvragen bij ons VU-optreden vooral over mismatches in onderwijs. Hoe zag leren er in de oertijd eigenlijk uit? Spelen scholen wel genoeg in op hoe het kinderbrein natuurlijk leert?’ Lees zijn primeur

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.