Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juni 2024

Campus
& Cultuur

Marjolein Jansen nieuwe VU-bestuurder

Marjolein Jansen wordt nieuwe bestuurder van de VU. Per 15 december volgt ze Bernadette Langius op als lid van het college van bestuur. Ze krijgt de verantwoordelijkheid over onder andere de bedrijfsvoering, informatievoorziening en vastgoedontwikkeling.

Jansen is momenteel nog lid van het college van bestuur van STC-Group, dat opleidingen en cursussen verzorgt in de scheepvaart-, transport- en havenindustriesector. Daar maakt ze zich onder andere hard voor een nauwe samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs.

Milieu

Zij studeerde bestuurskunde in Leiden met als specialisatie milieubeleid en werkte onder andere bij de ministeries van economie en onderwijs. Naast haar bestuursfunctie bij STC-Group is ze ook bestuurslid van Nederland Maritiem Land, de MBO Raad en Sail Amsterdam.

Bij de benoeming zijn ook de universitaire studentenraad en de ondermeningsraad betrokken geweest. “We hebben de raad van toezicht een positief advies over haar gegeven”, zegt Bram Kragting, voorzitter van de studentenraad. 

Bureaucratie

Van Langius erft Jansen een bedrijfsvoering die in de afgelopen jaren flink gereorganiseerd is, en waar nog niet alles van een leien dakje gaat. Een groot deel van de processen, zoals declaraties indienen en jaargesprekken voeren, is gestandaardiseerd en gedigitaliseerd, waardoor de bureaucratie volgens de ondernemingsraad tot onaanvaardbare hoogten is gestegen.

De nieuwe bestuurder laat weten ‘ernaar uit te kijken om haar bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken via goed opgeleide studenten, een ambitieuze onderzoeksagenda en een daarbij passende en kwalitatief hoogwaardige bedrijfsvoering.’

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.