Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

Mamma Minis speelt én zingt

Hadewych Minis. Ze is elke dag om 18 uur op tv als moeder in de jeugdserie Vrolijke Kerst. Veel bekender is zij als moeder Marina in de film Borgman, waarvoor zij het Gouden Kalf ontving voor de beste vrouwelijke hoofdrol. Gisteravond stond zij, hoogzwanger en op hoge hakken, in de Griffioen. Voor medewerkers van de VU zong ze veel nummers van haar tweede cd The Truth and Nothing But the Truth. Bijgestaan door een toetsenman en een slagwerkman. Zij verzorgden een elegante, levendige muziekvoorstelling van anderhalf uur. Om een idee te krijgen, kijk en luister naar Chuck.

Liedjes op de fiets

Als Minis op de fiets zit, krijgt ze vaak invallen voor liedjes die ze meteen opneemt op haar voicerecorder. Vrolijke, snelle en eenvoudige nummers, maar ook enkele melancholische.

De volgende medewerkersvoorstelling is op donderdag 15 januari. Mich “Kommil Foo” Walschaerts met Duizend Man Sterk. Aanvang voorstelling: 20.30 uur. Een kaartje à 3 euro is inclusief 2 consumpties. Bij deze voorstelling is geen maaltijd vooraf.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.