Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Maandag debatdag

Komende maandag, 30 maart zijn er twee belangrijke debatten voor iedereen met een warm kloppend VU-hart.

Om 12.30 uur beginnen we met een verkiezingsdebat van de universitaire studentenraad (usr). Van 13 tot en met 16 april kunnen studenten hun stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat voor de usr en op de bijeenkomst vertellen drie huidige usr-leden what the hell ze eigenlijk doen, als raadslid.

Dus iedereen die zit te klagen en te piepen over democratie en transparantie aan de universiteit: be there or be square.

Maagdenhuisbezetting

Aan het eind van de dag – van 17.30 tot 19 uur – is er in het auditorium van het VU-hoofdgebouw een groot debat over de toekomst van de universiteit met het college van bestuur, de Verontruste VU’ers, actiegroep Titanic, FNV Overheid, CNV Connectief, VAWO en het Platform Hervorming Nederlandse Universiteiten.

Het was een debat dat al langer in de pijplijn zat, maar dat door de Maagdenhuisbezetting extra urgentie heeft gekregen. Dus iedereen die zit te klagen en te piepen…

Ida Sabelis, universitair hoofddocent organisatiewetenschappen en opleidingsdirecteur bij de faculteit Sociale Wetenschappen, is debatleider.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.