Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 juni 2024

Campus
& Cultuur

Lodewijk Asscher verzorgt Martin Luther King Lezing

Niemand minder dan vicepremier Lodewijk Asscher verzorgt op donderdagavond 9 april de Martin Luther King Lezing, mede georganiseerd door de VU.

Martin Luther King, die in 1966 een eredoctoraat aan de VU kreeg, streed tot aan zijn moord in 1968 voor gelijke rechten voor zwarte Amerikanen. Kings uitspraak ‘We must learn to live together as brothers or we will perish together as fools’, is het motto van de MLKLezing.

Tegen haatzaaien

Asscher is voorstander van etnische registratie van allochtonen. Ook bepleitte hij een ‘participatiecontract’ voor migranten, die daarmee beloven de Nederlandse normen en waarden te onderschrijven.

Minister Asscher zal zich in zijn lezing ‘teweer stellen tegen het haatzaaien in de Nederlandse samenleving, zowel tegen als vanuit de PVV’, belooft de website van de MLKLezing. “Ik zal altijd weerwoord bieden als mensen als individu worden behandeld alleen maar op grond van de groep waarbij ze horen.”

De titel van zijn lezing luidt ‘Het ware gezicht’.

Werk en leven

Na de lezing interviewt Gijs Wanders advocaat Khalid Kasem, ex-CDA Kamerlid Kathleen Ferrier en Jaap Winter, voorzitter van het college van bestuur van de VU, over de betekenis van Martin Luther King voor hun werk en hun leven.

Meer informatie op deze site, waar u ook kaarten voor de lezing kunt bestellen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.