Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 april 2024

Campus
& Cultuur

Lama op de VU

Eerder deze week hadden we een kameel en volgende week wordt de VU vereerd met een bezoek van een heuse lama.

U leest het goed, op dinsdag 21 januari geeft Lama Geshe Pema Dorjee een open teaching aan de VU, op uitnodiging van Icarus, de studievereniging van de theologische faculteit.

Kansarme kinderen

Een lama is een Tibetaanse boeddhistische geestelijke, en Geshe Pema Dorjee vertelt er alles over, en over de Bodongtraditie volgens welke hij leeft.

Ook zal het in zijn voordracht gaan over de bouw van een klooster in Lumla, Noord-Oost India, om kansarme kinderen aldaar te helpen. De donaties, die als toegangsprijs worden gevraagd, komen ten goede aan de realisatie van dat project.

Aanmelden verplicht

Na de teaching is er een borrel en de kans om persoonlijk een woordje te wisselen met de lama.

Het is van 14:30 tot 17 uur in de filmzaal van de Protestantse Theologische Universiteit, zaal HG-1E24 en u dient zich aan te melden.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.