Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 juni 2024

Campus
& Cultuur

Laatste tentoonstelling VU-curator gisteren geopend

Gisteren opende de laatste tentoonstelling van VU-curator en conservator Hendriekje Bosma van het Exposorium VU. De tentoonstelling In Transit kijkt naar de gemeenschappelijke raakvlakken van kunst en wetenschap en het kunstbeleid van de VU van de afgelopen decennia.

Trots

“Het idee is een bescheiden overzicht van tijdsbeelden te geven, het verzamelbeleid van de afgelopen jaren”, aldus Hendriekje Bosma in Advalvas. “Op het resultaat mag de VU best trots zijn. Daarnaast hebben bekendere kunstenaars een werk van een nieuw, opkomend talent gepresenteerd. Dat biedt een mooie blik in de toekomst.”

De deelnemende kunstenaars zijn onder andere de Bart Peizel (1887-1975), Marlene Dumas (1954) en Sterre van Harskamp (1990). De kunstwerken hangen rondom de aula in het hoofdgebouw.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.