Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Laatste expo op begane grond

Met ‘De geografie van de verbeelding’ exposeert het Exposorium voor het laatst op de begane grond van het hoofdgebouw tegenover de balie. Tot en met 28 oktober zie je daar intrigerende foto’s van Jan Banning, Arthur Kleinjan, Bas Princen, Siebe Swart, Arjanne van der Spek en Isabelle Wenzel.

Wenzel fotografeert vrouwen in de meest onmogelijke posities. Met haar fotoserie Building Images wil zij protesterende lichamen uitbeelden, kantoormedewerkers op de Zuidas. Wenzel is opgeleid tot acrobaat, vandaar de wrangkomische poses van de modellen.

Exposorium mobiel

Vanaf 1 november gaat het Exposorium mobiel, dat wil zeggen door alle gebouwen van de VU, totdat het landt op een nieuwe locatie voor kunst en cultuurprojecten rondom de aula op de eerste verdieping van het hoofdgebouw.

Voor uitnodigingen van het Exposorium mobiel kunt u mailen naar a.p.vander.weele@vu.nl. Meer info bij curator Hendriekje Bosma, 5985648, h.bosma@vu.nl.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.