Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 mei 2024

Campus
& Cultuur

Kunst om op te zitten in het hoofdgebouw

Je kan erin zitten, staan en zelfs op gaan liggen als je zou willen. Een groot, wit, hoekig meubelkunstwerk staat sinds een paar dagen in de centrale hal van het hoofdgebouw.

Yara Alassade, student Nederlands bij het Vasvu, zit er vlakbij, aan een tafeltje naast de koffiecorner. “Kun je daarin zitten?” vraagt ze, kijkend naar de witte kolos. “Ik dacht dat het kunst was.”

Staand studeren

Ook bedrijfskundestudenten Harman Sandhu en Ansh Pabbi zijn verbaasd. Ze zitten aan de andere kant van het meubel in een van de groene zithoeken naast de draaideur. “O, is dat waar je staand kan studeren?” vraagt Sandhu. “Daar heb ik over gelezen. Maar ik had geen idee dat dit het was.” Pabbi: “Het ziet er ook niet zo aantrekkelijk uit.”

Het meubelkunstwerk is een werk van architecten RAAAF en beeldend kunstenaar Barbara Visser. Het idee is dat je door de vorm van het meubel andere houdingen aanneemt dan alleen te zitten.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.