Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 april 2024

Campus
& Cultuur

Kom op tv en win eeuwige roem

Win je altijd met triviant van je oma? Wil je graag wereldberoemd worden? En lijkt het je leuk om af en toe met je mattie-de-rector te hangen? Geef je dan op voor het VU-team dat gaat deelnemen aan de Universiteitsquiz. In dit nieuwe spelprogramma strijden studententeams van acht Nederlandse universiteiten om de titel ‘de slimste universiteit van Nederland’. Het is gebaseerd op het populaire BBC-programma University challenge.

Zware usb-stick

Het team buigt zich niet alleen over parate kennisvragen, maar ook over problemen als: wordt een usb-stick zwaarder als je er meer informatie op zet? Moeilijk? Geen probleem, rector Vinod Subramaniam zal het team coachen. Als voormalig hoogleraar heeft hij flink wat kennis opgedaan aan de vier universiteiten waar hij werkte. Je kunt je alleen of met een team (bestaande uit één alfa-, één bèta- en één gammastudent) opgeven. Hier vind je de eisen waaraan je moet voldoen.

Eeuwige roem

Wat er verder te halen valt? Zie het zo: als je drie weken lang elke avond op tv bent, kan je moeder nooit meer klagen dat ze je zo weinig ziet. Bovendien kan je zo eindelijk je ouders bewijzen dat je echt iets opsteekt op de universiteit. 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.