Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Campus
& Cultuur

Karen Maex wordt decaan nieuwe bètafaculteit

De Leuvense hoogleraar ingenieurswetenschap Karen Maex (1959) wordt de decaan van de nog op te richten gezamenlijke bètafaculteit van de VU en de UvA. Dat lekte vandaag uit bij de UvA, waar Maex was om te worden voorgesteld aan de leden van de medezeggenschapsraad en de studentenraad. Decaan Exacte Wetenschappen Hubertus Irth bevestigt het bericht. Hij is “erg blij” met de keuze voor Maex, “de eerste vrouwelijke bètadecaan in Nederland.”

Maex woonde het grootste deel van haar leven in Leuven, waar ze studeerde, promoveerde en momenteel hoogleraar is. Afgelopen voorjaar deed ze een gooi naar het rectoraat van de universiteit Leuven, maar kreeg haar tegenstander – een kerkjurist – net iets meer stemmen dan zij. Wel is Maex sinds 2005 vicerector voor de Groep Wetenschap & Technologie aan de universiteit van Leuven. Daarnaast was ze oprichter en coördinator van het Erasmus Mundus-programma voor Nanowetenschap en Nanotechnologie. Maex is getrouwd en heeft drie kinderen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.