Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 april 2024

Campus
& Cultuur

Jonge VU-onderzoekers krijgen prestigieuze Rubiconbeurs

Twee van de vijftien veelbelovende wetenschappers die met een Rubicon-beurs van onderzoeksfinancier NWO ervaring mogen opdoen in het buitenland, zijn van de VU.

Het gaat om Gedragsgeneticus Sanja Franić die twee jaar onderzoek gaat doen in Oxford, aan het Wellcome Trust Centre for Human Genetics. Franic gaat computeralgoritmen trainen om verschillen te detecteren tussen het DNA van depressieve patiënten en dat van gezonde mensen. 

Dwangneurosen

En om neurobioloog Bernard Bloem, die gaat onderzoeken of de balans tussen flexibiliteit en compulsiviteit bepaald wordt door het striatum, een gebied in de hersenen dat cruciaal is voor het leren van gedrag en een belangrijke rol speelt bij dwangneurosen.

Hij vertrekt voor twee jaar naar Amerika, waar hij gaat werken aan het Massachusetts Institute of Technology en het McGovern Institute for Brain Research.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.