Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 juni 2024

Campus
& Cultuur

‘Je kunt prima schaatsen op een kater’

Het zijn drukke dagen voor SKITS, de Amsterdamse studenten schaats-, wieler- en skeelervereniging. Vanavond kan de schaatsploeg Team Haven op het SSA Studenten Sportgala de prijs voor beste sportploeg in de wacht slepen en morgen vindt het Nederlands Studentenkampioenschap marathonschaatsen plaats.

Voordeel voor het team is dat SKITS dit jaar zelf het toernooi organiseert en dat het in Amsterdam plaatsvindt. “Bovendien kun je prima schaatsen op een kater”, grapt Annelies Oude Alink, commissaris schaatsen. “Nee, een aantal van hen gaat wel naar het gala, maar ik ken ze en ze zijn heel serieus bezig met hun sport.”

Jorrit Bergsma

Dat is ook een oorzaak dat Team Haven genomineerd is voor beste sportploeg. “Ik denk dat ze een goede kans maken”, zegt Oude Alink. “Ze hebben heel mooi resultaten geboekt afgelopen jaar en toptiennoteringen behaald in landelijke wedstrijden. Daaraan doet bijvoorbeeld ook Jorrit Bergsma mee.”

De Olympisch kampioen op de tien kilometer is zaterdag niet van de partij op de Jaap Eden Baan, in ieder geval niet als deelnemer. Er moet immers een student met de eer gaan strijken. Eén favoriet durft Oude Alink niet te noemen. “Maar ik hoop op iemand van SKITS.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.