Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 mei 2024

Campus
& Cultuur

Inbraak in sociale ruimte Geesteswetenschappen

Een vreemde inbraak in de sociale ruimte en de bestuurskamer van de facultaire studentenraad en de studieverenigingen van de faculteit Geesteswetenschappen. Het enige wat de inbreker heeft meegenomen, zijn een pot met veertig euro en een map met informatie van studievereniging Kliché.

Andere waardevolle zaken, zoals een camera, een televisie, een game-cube en een kas met een paar honderd euro erin, heeft de dief laten liggen.

Kasten overhoop

“We begrijpen er niks van”, zegt de voorzitter van de fsr, Dominique van Dokkum. “De informatie in die map is niet bijzonder interessant en meer dan die pot geld is er niet meegenomen. Wel waren alle kasten overhoop gehaald. De glazen deur van de sociale ruimte en het slot van de kast waarin die spullen lagen, zijn geforceerd.”

Treurig vindt de FSR vooral dat de sociale ruimte, die net een maand in gebruik was, niet meer vrij toegankelijk is omdat de deur niet meer open kan. De ruimte is alleen nog toegankelijk via een belendende kamer die door de besturen wordt gebruikt. Dat is ook de kamer waar de kast is opengebroken.

Aangifte doen

Er worden nog wel activiteiten georganiseerd. Vanavond is er bijvoorbeeld een filmvoorstelling. “Maar studenten zaten hier ook tijdens collegevrije uren, om te ontspannen. Dat kan niet meer totdat de deur is gemaakt”, aldus Van Dokkum.

Wie de inbrekers kunnen zijn geweest, is een kwestie van zinloos speculeren. De inbraak moet gepleegd zijn tussen vrijdagavond 17 uur en zaterdagochtend.

De politie is al geweest voor een inspectie. Morgen gaat de fsr aangifte doen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.