Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 juli 2024

Campus
& Cultuur

Illustrator Lae genomineerd voor stripprijs

Onze nieuwe illustrator Lae Schäfer, die sinds dit collegejaar de achterkant van Advalvas siert, is genomineerd voor de Vlaamse stripprijs de Plastieken Plunk. Ze dingt mee met haar korte strip Drinking Glasses.

In Lae’s strip figureren een verliefd bierglas, een dronken sherryglas, twee andere glazen, een asbak en een dialoog van twee drinkende mensen op de achtergrond. Als de een hapt naar een askegel, gaat de ander plassen en loopt nog weer een ander een blauwtje. Kijk zelf maar hoe het afloopt.

Stem

De winnaar van de stripprijs krijgt 250 euro en een beeldje van Plunk, het stripfiguur van de Vlaamse striptekenaars Luc Cromheecke en Letzer. Er is ook een publieksprijs van 50 euro te winnen. Daarvoor kan iedereen stemmen op de Plastieken Plunk-website.

Op 19 november wordt de Plastieken Plunk uitgereikt in Gent.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.