Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 juni 2024

Campus
& Cultuur

Ik ga studeren en neem mee: mijn alpaca’s

Het lijkt wel kerst op de campus vandaag met een groepje levende alpaca’s midden op het plein. De dieren trekken veel mensen aan die met ze op de foto willen. Want die ragebollen met een lange nek zijn inderdaad zeer instagrammable.  

Alpaca William

Blijkbaar worden alpaca’s er niet chagrijnig van om urenlang met een berg mensen om zich heen op een kluitje te staan. Ze staan ontspannen te herkauwen in hun geïmproviseerde hok van hekken stro en picknickbanken. “In Peru worden deze dieren gehouden als huisdier en leven ze ook tussen de mensen”, vertelt marketingstudent Ruben Kamp, van ESN VU, de internationale studentenorganisatie die het evenement organiseerde. De alpaca is hun mascotte, vandaar.  “Deze groep dieren is mensen gewend.” Drie van de vier alpaca’s zijn overigens een gezinnetje: mamma Bella, vader William en zoon William.

ESN wilde mensen een goed gevoel geven met het evenement. “Studenten hebben al zoveel stress. Dieren werken ontspannend”, vertelt Marinos Savva, ook van ESN VU. Hij doet zijn bachelor informatica aan de VU en komt uit Cyprus.

Studenten interviewen

ESN VU wil zich met de alpaca’s niet alleen presenteren, maar ook in contact komen met allerlei studenten om ze te interviewen over internationalisering. En met de alpaca’s als decor lukt dat aardig. Over aanloop hebben de organisatoren niet te klagen. “We vragen internationale en Nederlandse studenten wat er goed gaat op het gebied van internationalisering en wat er minder goed gaat en met die resultaten gaan we dan weer naar de VU”, vertelt Savva.

Hoe het Savva zelf als international bevalt? “Informatica is heel internationaal, maar ook daar merk ik dat het moeilijker is om in contact te komen met Nederlandse studenten omdat die vaak hun netwerk al hebben”, vertelt hij.

En waarom nu juist de alpaca de mascotte is van ESN VU? Dat lees je vanaf vanavond op hun Facebookpagina.  

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.