Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 april 2024

Campus
& Cultuur

Hoor wie klopt daar digitaal

Het nieuwe werken (Smart@Work noemt de VU het) zorgt hier en daar nog voor frustraties. Zo is er de klacht dat het contact tussen medewerkers en studenten stroever is geworden. Letterenstudenten die bij een docent langs willen gaan, bijvoorbeeld, worden tegengehouden bij de receptie: eerst  digitaal een afspraak maken, dan pas mag je naar binnen. Maar dat blijkt tijdelijk te zijn.

Naast de ingang van de verbouwde werkruimtes komen touchscreens. Daarop kun je zien welke docenten aanwezig zijn. Wie aanbelt krijgt een spreekverbinding: met de docent, het secretariaat, óf met de voicemailbox als de docent niet bereikbaar is. Kan de docent je ontvangen, dan opent het secretariaat de deur.

Dit hangt allemaal samen met de invoering van het nieuwe telefoonsysteem Microsoft Lync. De touch screens hangen al op proef bij godgeleerdheid en wijsbegeerte.

Overigens staat of valt het succes van dit systeem bij de discipline van de docent: die moet natuurlijk wel de digitale agenda bijhouden.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.