Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juni 2024

Campus
& Cultuur

Homoseksuele student geweigerd voor stage

Een student van de Hanzehogeschool zou stage gaan lopen bij een bedrijf in Drachten, maar dat ging niet door toen het bedrijf ontdekte dat hij een relatie heeft met een man.

Small business-student Bas van der Meer dacht na twee ‘supergoede’ gesprekken dat hij een stageplek had bij tuin- en dierenbedrijf A. Th. De Boer in het Friese Drachten. Tot hij afgelopen woensdag een e-mail van de eigenaar kreeg.

Sorry, je bent homo

Die had op het Facebook-profiel van Van der Meer gelezen dat hij een vriend heeft en homo is. In de e-mail, die in handen is van het AD, schreef de eigenaar dat zijn christelijke bedrijf zich daar niet mee mocht verenigen.

Van der Meer besloot het verhaal op Facebook te zetten en gaat aangifte doen tegen het bedrijf. De eigenaar heeft het AD laten weten dat hij het triest en laag vindt dat de kwestie in de media komt.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.