Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

Hoe onveilig is Uilenstede nou echt?

Volgens de ASVA studentenunie zijn studenten in heel Amsterdam mikpunt van inbrekers en andere onzuivere figuren. Advalvas onderzocht of dat ook voor de studentencampus in Amstelveen geldt. 

Playboy Mansion

Op basis van een eigen inventarisatie van alle gemelde incidenten op Facebook, nieuwsberichten en het Twitteraccount van de wijkagent maakte Advalvas onderstaande misdaadkaart. Hieruit valt maar één conclusie te trekken: blijkbaar is de nood bij Uilenrukkers zo hoog dat ze nauwelijk de campus weten te halen. Zo te zien heeft metrohalte Uilenstede dezelfde geweldige aantrekkingskracht op ‘enge mannen’ als de Playboy Mansion op maagdelijke puberjongetjes heeft.

Engemannenmagneet

Agent Fred Kuiper bevestigt dat de campus een engemannenmagneet is. Hij telde vorig jaar 21 meldingen van schennispleging. Naast geluidsoverlast, is potloodventen de meest voorkomende overtreding in het gebied. Voor interviews met de slachtoffers en meer achtergrond, lees het artikel in de nieuwe Advalvas.

Kaart

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.