Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 mei 2024

Campus
& Cultuur

Hip feest voor MS

Een sportieve inzamelingsactie past niet bij MS-patiënten. Dus organiseert arts-onderzoeker Jessica Burggraaff van VUmc 8 november het hippe feest Stroomversnelling om geld in te zamelen voor MS-onderzoek.

Promovendus Burggraaff ziet dagelijks MS-patiënten. Het is een groep met een positieve instelling, vindt zij. “Ze kijken meestal wat ze wél kunnen en focussen daarop.”

Om extra geld in te zamelen voor het VUmc MS Centrum waar ze werkt, organiseert Burggraaff een feest dat ook toegankelijk is voor de mensen om wie het gaat. Een sportieve uitdaging, zoals Alpe d’Huzes, zou hun juist buitensluiten.

Alle artiesten, zoals Wicked Jazz Sounds, Mijke’s Middag Live, Cassieclap, La Vondèl en MC Lee Mcking, treden belangeloos op. De locatie, het Amsterdamse MC Theater, is rolstoelvriendelijk.

De toegangstijd, vrijdagavond van 17 tot 1 uur, houdt er rekening mee dat mensen met een beperking niet eindeloos kunnen doorfeesten. “Bovendien hebben veel mensen er behoefte aan om na hun werk ergens naartoe te gaan. Dan wil je niet nog tot elf uur ’s avonds wachten.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.