Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 mei 2024

Campus
& Cultuur

Het bewijs: wiskundestudenten zijn grappig

Masterstudent Wiskunde Tobi Kooiman (26) won afgelopen vrijdag het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Hij kreeg de juryprijs voor zijn act over (onder meer) rare namen van frisdranken en het omgaan met tegenslagen in het leven.

Eerder deze maand vertelde hij aan Advalvas dat hij niet verwachtte dat hij zou winnen omdat hij nog maar kort met cabaret bezig is. Hij had zich nu vooral opgegeven omdat hij binnenkort afstudeert en volgend jaar niet meer mee kan doen.

Samen met publiekswinnaar Victor Luis van Es en derde finalist Kim Schuddeboom zal hij deze zomer te zien zijn tijdens de opening van het programma “De Komedies van Woody Allen” in filmmuseum EYE.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.