Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Lachen met studentencabaretiers dit weekend

Heb je zin in een avondje lachen? Vrijdag en zaterdag kun je een voorproefje krijgen van de finalisten van het Groninger Studenten Cabaret Festival, in het Amsterdamse Crea.

Twee deelnemers, Benjamin van der Velden en Andries Tunru, stonden ook al op de planken in de Griffioen eerder dit jaar, tijdens het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Van der Velden won. De jury vond hem ‘een denker, een voeler, die een mooi lied zong aan de piano, dat ook nog grappig was’.

Bekende winnaars

De andere finalisten aan het Groninger Studenten Cabaret Festival zijn Iris Kwakkel, Sanneke van der Meulen, Selma Visscher en Wouter Zevenbergen. De bekende cabaretiers Jochem Meyer en Theo Maassen werden in hun vroege carrière op dit festival tot winnaar gekroond.

Kaarten zijn te bestellen op de website.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.