Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Griffioenen fladderen over de campus

“Als je de griffioen als symbool hebt, hoef je voor verbeelding niet ver te zoeken”, zegt  Kristien Hemmerechts (Schrijver op Locatie en VUsionair). Verbeelding is het jaarthema van de VU en de nieuwe campustentoonstelling Verbeelding gezocht! sluit daarop aan. Beelden van griffioenen, gecombineerd met citaten van bekende schrijvers, dichters en denkers. De beelden zijn gemaakt door Heleen ten Voorde en Rudie Jaspers, beide als vormgever in dienst van de VU. De citaten zijn ingebracht en verzameld door docenten van letteren. Twee citaten zijn van Hemmerechts zelf: Google zal het hebben van een geheugen volstrekt overbodig maken en: Sommige doden geven hun levenden levenslang. Verder zijn er teksten van onder meer Nabokov, Lewis Carol en Koos van Zomeren. De beelden en citaten hangen op de campus. Wie buiten rondloopt, komt ze vanzelf tegen die rondfladderende fabeldieren.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.