Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Griffioen vertoont films voor vluchtelingkinderen

Cultuurcentrum De Griffioen vertoont  op woensdagmiddag films voor vluchtelingkinderen. Afgelopen week was de eerste voorstelling: Happy Feet. Er kwamen vijftien kinderen op af. “Ze kwamen met een paar begeleiders over Uilenstede aanlopen en als je bedenkt wat die kinderen hebben meegemaakt vond ik dat best een emotioneel gezicht”, vertelt publiciteitsmedewerker Dick Roodenburg van De Griffioen. De kinderen vermaakten zich prima in het theater: “niet alleen met de film maar ook door in de zaal aan de reling te gaan hangen en door het pad te rennen. Na afloop werd zelfs een pinguindansje gedaan”, laat Roodenburg weten.

400 vluchtelingen

Sinds eind april is er een asielzoekerscentrum aan de Laan van Kronenburg vlak achter Uilenstede. Daar wonen zo’n zeventig vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk 400 vluchtelingen komen te wonen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.