Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Frauderende student gaat voor gaas

Een Rotterdamse student werktuigbouwkunde, die iemand anders zijn tentamens liet maken, is levenslang geschorst. Hij liep tegen de lamp toen hij ineens opvallend goede cijfers haalde.

Zijn docenten vertrouwden de plotselinge hoge scores niet, meldt Profielen, de onafhankelijke nieuwswebsite van de Hogeschool Rotterdam. Ze wachtten het eerstvolgende tentamen af om de student op heterdaad te kunnen betrappen: zou er soms iemand anders in zijn plaats komen?

Toegang ontzegd

Dat gebeurde inderdaad. Ze haalden de handlanger uit de tentamenbankjes. Het bleek een oud-student die na zijn propedeuse was overgestapt naar een technische universiteit. Uit handschriftvergelijking bleek dat deze handlanger zes tentamens voor de Rotterdamse student had gemaakt.

Het college van bestuur van de hogeschool heeft de student definitief uitgeschreven van de opleiding. Zijn handlanger is de toegang tot alle gebouwen ontzegd.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.