Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Fototentoonstelling over ouder worden en liefde

In de hal van het OZW-gebouw naast het VU-hoofdgebouw – beter bekend als De Rode Pieper – is de tentoonstelling ‘Over ouder worden en liefde, fotoreeksen door de tijd’ van Bert Nienhuis.

Het idee om Amsterdammers die hij al eerder gefotografeerd had opnieuw vast te leggen, liet hem niet los. Dit idee werd versterkt toen hij zijn archief overdroeg aan het Maria Austria Instituut en hem werd gevraagd een tentoonstelling te maken in het Stadsarchief Amsterdam. De oorspronkelijke foto’s toonden de geportretteerden bijna altijd alleen. Nu allemaal ouder geworden, wilde Nienhuis een aantal van hen opnieuw fotograferen. Liefst met hun geliefden, of met wat voor hen dierbaar was.

Amsterdammers met hun geliefden

De expositie opent naast de receptie met Remco Campert en zijn vrouw Deborah Wolf (foto). Om de hoek zie je Anna Enquist, Hedy d’Ancona, Jan Cremer, Erwin Olaf, Frans Brüggen, Kitty Courbois en Ed van Thijn met hun dierbaren. Ga ze bekijken.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.