Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juni 2024

Campus
& Cultuur

FALW moet definitief reorganiseren

Het college van bestuur heeft gisteren een definitief besluit genomen over de reorganisatie van de faculteit Aard- en Levenswetenschappen. Het volgt op een paar gewijzigde punten na de lijn van het oorspronkelijke plan, ondanks een negatief advies daarop van de ondernemingsraad.

Drie afdelingen

Volgens het plan moeten de afdelingen aardwetenschappen, Instituut voor Milieuvraagstukken en moleculaire celbiologie reorganiseren. Verschillende onderzoeksthema’s worden stopgezet, de master hydrology gaat na komend collegejaar op de schop en in totaal 31 personen raken hun baan kwijt. Dat is volgens het bestuur nodig om structureel 2,4 miljoen euro te bezuinigen.

In het nieuwe plan zijn er zes medewerkers minder boventallig dan in het eerste plan. Er blijft bijvoorbeeld ondersteuning voor het veldwerk.  Ook blijft er één aanstelling meer over voor een universitair docent hydrologie.

Boventallig

De reorganisatie gaat in principe in per 1 september 2014, maar heeft dit collegejaar nog geen gevolgen voor studenten. Er wordt wel gestart met het uitdenken van vernieuwde onderwijsprogramma’s die per september 2015 moeten ingaan. De boventalligheid van de 31 medewerkers is een jaar uitgesteld; zij zijn vanaf 1 september 2015 officieel ontslagbedreigd.

De ondernemingsraad heeft nu een maand om te beslissen of ze naar de Ondernemingskamer zal stappen om het besluit van het cvb aan te vechten.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.