Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 juli 2024

Campus
& Cultuur

Faiza Oulahsen scoort op charisma

VU-alummus Faiza Oulahsen is een van opvallende nieuwkomers in de Duurzame 100 van dagblad Trouw. Greenpeace-actievoerster Oulahsen staat op nummer 30 en scoorde bij de jury het hoogst op het criterium charisma. Trouw publiceert vrijdag 10 oktober alle honderd namen. Dertien groene experts selecteerden uit meer dan vierhonderd namen de duurzame vernieuwers van Nederland. Dit jaar is er een nieuwe nummer 1, nadat de lijst drie jaar werd aangevoerd door Marjan Minnesma van Urgenda.

Gevangenschap

Oulahsen werd vorig najaar met nog 29 actievoerders van Greenpeace in een Russische cel gegooid na het beklimmen van een boorplatform in de Barentszzee. Na twee maanden kwam ze op borgtocht vrij. Lees over haar gevangenschap ‘Het verpletterende nietsdoen’ in Advalvas nr 20 van vorig studiejaar. 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.