Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 juni 2024

Campus
& Cultuur

Eeuwige roem met je eigen tegelwijsheid

‘Beter een nacht doorgeleerd, dan het tentamen versjteerd’; ‘Als het bier is in de man, bakt-ie er in bed niet veel meer van’; ‘Met je neus in de boeken, hoef je straks niet zolang naar werk te zoeken’.

De gemeente Amstelveen, studentenhuisvester DUWO en de VU roepen Uilenstedebewoners op hun tegelwijsheden in te sturen om te worden vereeuwigd op één van de drie nieuwe pleinen van Uilenstede.

Grootste campus

De nieuwe pleinen maken deel uit van de renovatie van de studentenwijk, ‘de grootste campus van Europa’, medegefinancierd  door Stichting Leefomgeving Schiphol. Op één van de drie pleinen komen op ongeveer 25 tegels geselecteerde tegelwijsheden van huidige Uilenstedebewoners. Op de andere pleinen komen namen van bekende oud-bewoners en interessante feiten en cijfers uit de geschiedenis van Uilenstede.

De ingezonden tegelwijsheden worden door een deskundige jury beoordeeld. Inzenden kan tot en met 16 november via de website Amstelveen.nl/quotecompetitie.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.