Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juli 2024

Campus
& Cultuur

Dit jaar mogelijk geen Societal Impact Award

Het lijkt erop dat er dit jaar geen Societal Impact Awards worden uitgereikt aan onderzoekers met een grote maatschappelijke impact. Er is in elk geval geen uitreiking tijdens de komende Dies Natalis.

De Societal Impact Award, een seniorversie en een juniorversie, werd sinds 2008 tijdens de dies uitgereikt aan een jonge onderzoeker en een gevestigde onderzoeker.

Niet afgeschaft

“Maar de uitreiking past niet meer goed in het nieuwe format van de dies”, aldus communicatieadviseur Aukje Schep van de VU. “We zijn op zoek naar een ander moment, en een van de mogelijkheden is de opening van het academisch jaar.”

Maar die is al geweest wat dit collegejaar betreft, dus dat zou betekenen dat pas volgend jaar weer een Societal Impact Award wordt uitgereikt. De prijs wordt in elk geval niet afgeschaft, laat Schep weten.

Zie hier een overzicht van de winnaars van de vorige jaren.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.