Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Decanen willen praten

Het college van decanen heeft samen met het college van bestuur een korte schriftelijke verklaring uitgegeven over de open brief van verontruste VU’ers. De decanen en het bestuur willen graag met alle betrokkenen binnen de universiteit praten over de prioriteiten en veranderen die nodig zijn. Daarbij moet de kwaliteit van het onderwijs voorop staan. Lees hier het statement.

 “De onrust die binnen de VU is ontstaan is de decanen en het college van bestuur niet ontgaan. Zij hebben daarvoor begrip en betreuren dat zeer.  Het college en decanen hebben de laatste tijd intensief met elkaar gesproken over de veranderopgaven en de aanpak daarvan. Gisteren hebben de decanen en het college de gewenste verdere ontwikkeling van de VU en de prioriteiten gezamenlijk opnieuw vastgesteld. Daarbij hebben zij het onderwijs benoemd als hoogste prioriteit. Hierover willen het college en de decanen op korte termijn en in open sfeer spreken met betrokkenen in de organisatie.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.