Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Campus
& Cultuur

De Nieuwe Universiteit demonstreert bij vergadering

De vergadering tussen de ondernemingsraad, het college van bestuur en de universitaire studentenraad begon woensdagmiddag iets later dan gepland. Niet alleen was voorzitter Jaap Winter iets te laat, ook was er een protest van De Nieuwe Universiteit.

De groep sprak vooral hun onvrede uit over de koers van de universiteit en de gevolgen van de beleidskeuzes. “Wij zien dat deze onvrede niet enkel hoort bij een veranderingsproces. De onvrede komt voort uit concrete ontwikkelingen en gemaakte keuzes, en de manier waarop er wordt omgegaan met de academische gemeenschap”, zo luidde een deel van het statement.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.