Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 april 2024

Campus
& Cultuur

De juweeltjes zijn afgestoft

‘Apestoer’, vertelt een conservator over het erfgoedstuk dat hij uit de VU-archieven mocht opduikelen. Hij was een van de gelukkigen (na loting) die een keuze mochten maken uit de erfgoedcollectie. Want van opgezette uilen tot eeuwenoude bijbels, in het depot van de universiteit ligt een schat aan voorwerpen.

In dit filmpje (gemaakt door VU-studenten journalistiek) lichten enkelen hun keuze toe, tijdens de feestelijke opening van de expositie. En conservator Liselotte Neervoort spreekt de hoop uit dat alle medewerkers en studenten nu naar deze VU-juwelen komen kijken.

Hoofdgebouw VU, erfgoedvitrines UB, te zien tot 9 januari.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.