Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 mei 2024

Campus
& Cultuur

De griffioen spreekt

‘Ik mag bestaan, maar als logo. Dat is mijn plek, mijn hok, mijn kooi. Dit is geen dierentuin, hè. Dit is een universiteit. Het verschil is misschien niet altijd duidelijk, maar het is er wel. Als je goed kijkt.’

Bij de opening van de campustentoonstelling Verbeelding gezocht! kroop Kristien Hemmerechts in de huid van de Griffioen, fabeldier en VU-logo.

In een kritische, liefdevolle monoloog verklaart de Griffioen hoe de duiven hem proberen weg te lokken: ‘Kom toch mee naar de Dam, jongen. Of naar het Spui. Daar hebben ze ook een universiteit. Een veel chiquere!’ En waarom hij de VU-campus toch in zijn hart sloot.

Ondertussen weten we nu ook waarom dit fabeldier geen geslachtsorganen heeft, en geen aars.

Lees hier het hele relaas van de Griffioen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.