Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

Opening academisch jaar 2019: opeens werden de VU-evenementen vrolijker en feestelijker

Communicatiedirecteur ‘in goed overleg’ vertrokken

Jenneke de Sain, ruim drie jaar directeur van de dienst Communicatie en Marketing (C&M), heeft per 1 juni haar werkzaamheden neergelegd en gaat haar loopbaan elders voortzetten. Dat heeft het college van bestuur aan de medewerkers laten weten, met de toevoeging dat dit in goed overleg met De Sain is besloten. De Sain zelf wil hier verder niets aan toevoegen.

Nieuwe leider nodig

VU-bestuurder Marcel Nollen laat weten dat de dienst onder De Sains leiding grote stappen heeft gezet, onder meer in de profileringscampagne, de studentenwerving en het Toll-programma: de ontwikkeling van het online landschap van de VU. En het zal niemand zijn ontgaan dat C&M de grote evenementen, zoals de opening academisch jaar en de dies natalis, een meer eigentijdse en aantrekkelijke draai heeft gegeven. Maar voor de volgende fase is het college van bestuur, bij monde van Nollen, op zoek naar een “ander soort leiderschap”.

Ad Valvas

Het VU-bestuur gaat een nieuwe directeur werven en werkt ondertussen aan een interim-oplossing. Ook voor de redactie van Ad Valvas is dat relevant: weliswaar functioneert de redactie los van de dienst C&M, en is onze journalistieke onafhankelijkheid statutair geregeld, de directeur C&M is wel gedelegeerd uitgever, en ziet toe op de uitvoering van het redactiestatuut. De Sain begreep en beschermde die onafhankelijke positie heel goed. Hopelijk is dit voor haar opvolger net zo vanzelfsprekend.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.