Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
12 juli 2024

Campus
& Cultuur

Chinees kun je nu ook leren op de VU

‘De Chinese politie helpt je alleen als je Chinees spreekt’, leerde buitenlandblogger Roos Lankhorst al voor ze een maand in Beijing zat. Dus een paar woorden Chinees leren, kan nooit kwaad. En dat kan nu op de VU.

Studenten kunnen vanaf oktober bij het Taalcentrum VU een beginnerscursus Chinees volgen. Je leert in tien lessen woorden, zinsstructuren, gespreksregels en ook een paar letters.

Voorsprong

Verwacht niet dat je daarna direct een heel gesprek kunt voeren, maar een klein praatje over het weer moet kunnen. ‘Je begint met een voorsprong als je je al in het Chinees verdiept hebt’, aldus programmamanager Marijke Kranenburg.

Als VU-student heb je voorrang op niet-studenten bij de inschrijving. Je moet de cursus à €210 wel zelf betalen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.