Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Celstraf voor man die studentes terroriseerde

De rechtbank in Arnhem heeft de 39-jarige Kas van R. veroordeeld tot zes jaar cel. Hij begluurde tientallen studentes in hun woning en is schuldig bevonden aan aanranding, bedreiging en mishandeling van zeven jonge vrouwen.

Vanaf 2008 was de ‘studentengluurder’ actief in Nijmegen. Hij hing rond bij studentenflats en sprak jonge vrouwen aan met het verhaal dat hij een enquête hield over mode. Daar kreeg hij meermaals een boete voor, maar Van R. moet de gevangenis in voor zwaardere vergrijpen.

Onder dreiging van een pistool betastte hij vrouwen en dwong hij enkele van hen om geld voor hem te pinnen. Volgens de officier van justitie heeft Van R. een obsessie voor vrouwen en seks. Omdat Van R. niet wilde meewerken aan onderzoek door het Pieter Baan Centrum kan hij geen tbs opgelegd krijgen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.