Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 april 2024

Campus
& Cultuur

Canada deelt studiebeurzen uit

Een Canadees fonds stelt tien studiebeurzen beschikbaar aan Nederlandse studenten die een jaar in Brits-Columbia willen studeren. Elke beurs is tienduizend dollar waard. 

Bevrijding

De beurzen zijn in het leven geroepen om de bevrijding van Europa te vieren en heten daarom de Victory in Europe Scholarships. In mei reikte Nederland nog zeventig studiebeurzen uit aan Canadese studenten die naar Nederland willen, als dank voor de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog.  

Uitwisseling

“Een mooie kans”, zegt onderwijsminister Bussemaker. “Het is belangrijk voor studenten om internationale ervaring op te doen. Voor hun opleiding, maar zeker ook voor hun persoonlijke vorming.” Ook directeur Freddy Weima van internationaliseringsorganisatie Nuffic is enthousiast: “Het beurzenprogramma geeft studenten een mooie kans op uitwisseling te gaan en een deel van hun opleiding in Canada te volgen.”

Geïnteresseerde studenten moeten snel handelen: de deadline voor inschrijving is 15 juli.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.