Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
29 mei 2024

Campus
& Cultuur

Campagne tegen zomerse inbraakgolven in studentenhuizen

Jaarlijks wordt er honderden keren ingebroken in studentenwoningen, vooral ’s zomers. Een landelijke campagne moet daar verandering in brengen.

Lokale studentenvakbonden in Utrecht en Amsterdam openden afgelopen jaar meldpunten vanwege de vele inbraken in studentenwoningen. Ook uit cijfers van de politie blijkt dat inbrekers vooral in de zomermaanden actief zijn.

Open raam

De Landelijke Studentenvakbond en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid trekken daarover aan de bel. “Zeker ’s zomers laten veel studenten hun deuren of ramen open staan. Dat maakt inbreken makkelijk. Met deze campagne lichten we studenten daarover goed voor”, zegt LSVb-voorzitter Tariq Sewbaransingh.

Probeer zelf maar

De LSVb trapt de campagne vandaag in Groningen af. Op het Waagplein kunnen zelf proberen hoe makkelijk het is om in te breken. Inbrekers hebber er maar dertig seconden voor nodig.

Ook in andere studentensteden vinden acties plaats en worden posters en kaarten verspreid.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.