Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 juni 2024

Campus
& Cultuur

Bussemaker wil financiering VU niet stopzetten

Daar ontspringt de VU weer mooi de dans, want haar overheidsfinanciering wordt niet stopgezet omdat ze een islamitische gebedsruimte faciliteert.

Dat blijkt uit de beantwoording, door onderwijsminister Bussemaker, van Kamervragen van de PVV.

Gebedsruimte onmiddellijk sluiten

Een ferm ‘neen’ laat Bussemaker horen op de vraag van de PVV of ze bereid is ‘de financiering van de VU volledig stop te zetten indien de islamitische gebedsruimte niet onmiddellijk weer wordt gesloten?’

De overheid moet zich volgens Bussemaker niet bemoeien met de manier waarop een universiteit invulling geeft aan haar diversiteitsbeleid.

Segregatie tussen mannen en vrouwen

De PVV meent dat de VU met de gebedsruimte de segregatie tussen mannen en vrouwen faciliteert en moslims voortrekt, maar dat is volgens Bussemaker geenszins het geval. Ook aanhangers van andere levensbeschouwingen komen aan de VU aan bod.

Zo is er een christelijke kapel en ook een kerkzaal, die tevens gebruikt wordt voor onderwijsdoeleinden.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.