Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
12 juni 2024

Campus
& Cultuur

Boze studenten bezetten Universiteit van Amsterdam

Een groep studenten heeft vanmorgen in alle vroegte de faculteit geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam bezet. De actievoerders eisen een democratischer bestuur.  

De bezetting begon vanmorgen om half vijf, meldt universiteitsblad Folia. De studenten, die zichzelf ‘De Nieuwe Universiteit’ noemen, eisen in een manifest dat Nederlandse universiteiten en hogescholen democratischer bestuurd gaan worden. Volgens de actievoerders wordt de academische gemeenschap niet betrokken bij belangrijke beslissingen en doen bestuurders op eigen houtje wat hun goeddunkt. 

Verplaatste colleges

De groep zou niet alleen uit UvA-studenten bestaan, maar ook uit studenten van de Vrije Universiteit en de Universiteit Utrecht. De colleges die vandaag zouden plaatsvinden in het gebouw zijn verplaatst naar andere locaties. Een delegatie van de UvA zou inmiddels in gesprek zijn met de studenten.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.