Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
12 juli 2024

Campus
& Cultuur

Bijna geen scheikundestudenten meer aan de VU

Bachelorstudenten scheikunde schrijven zich bijna nooit meer bij de VU in. Dit jaar waren dat er nog maar acht. Nu de gezamenlijke opleiding met de UvA een paar jaar bestaat, melden alle eerstejaars zich bij de UvA aan. De reden is logisch: alle colleges zijn op het Science Park van de UvA. Dat zorgt ervoor dat de studenten zich meer met die universiteit verbonden voelen.

Een levensvatbare opleiding

“We hebben altijd geweten dat dit zou gebeuren”, reageert directeur onderwijs Johan Vermeer van Exacte Wetenschappen. Hij vindt dat niet erg. “Toen we dit besloten, had de UvA dertig eerstejaars en wij twintig. Daar kun je geen bachelor op draaien. We werken toe naar honderd eerstejaars studenten. Dan heb je een levensvatbare opleiding waarmee je de concurrentie met andere steden aan kunt gaan. We gaan nu de goede kant op.”

Nieuwe opleidingen

De keuze om de opleiding op het Science Park te vestigen, werd in een convenant vastgelegd. Het is de bedoeling dat andere opleidingen in de toekomst naar de VU-campus komen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.