Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 april 2024

Campus
& Cultuur

Bezetters bang voor ontruiming

Wordt de kerkzaal ontruimd? Vanmiddag rond drie uur leek het er even op. “Er liepen hier opeens allemaal bewakers rond die aan de deur morrelden,” zegt een naam- en nummerloze woordvoerster van de bezetters. De beveiliging klaagde ook over geluidsoverlast.

Raar moment

De woordvoerder vindt het een raar moment om dat te doen. “We zitten middenin de onderhandelingen met het CvB.” Om zes uur zullen collegevoorzitter Jaap Winter en vicedecaan Hubertus Irth zich wederom bij actiegroep Titanic melden om hun eisen te bespreken. Inmiddels zijn de beveiligers weer verdwenen. “We hebben geen idee in hoeverre onze angst gegrond is. We moeten het afwachten.”

Spannend

Het lijkt erop dat dit mogelijk de spannendste nacht wordt die de Kerkzaal in tijden heeft meegemaakt.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.