Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juni 2024

Campus
& Cultuur

Bachelor aardwetenschappen bij elkaar houden

De bachelors aardwetenschappen en aarde en economie gaan samen naar het Science Park. Dat stelde collegevoorzitter Jaap Winter gisteren voor aan de studenten van GeoVUsie. 

Als de bètaverhuizing doorgaat, dan dreigen in de bestaande plannen de studenten van de faculteit aardwetenschappen verdeeld te raken over twee locaties: de pure aardwetenschappers zouden verhuizen naar het Science Park, terwijl de studenten van aarde en economie op de VU-campus zouden blijven. Dat is een slecht plan, liet studievereniging GeoVUsie eerder al weten. Collegevoorzitter Jaap Winter en decaan Guus Schreiber toonden begrip voor hun probleem: “We hebben heel hard zitten nadenken wat we hieraan kunnen doen’, liet Jaap Winter gisteren weten in een bijeenkomst met de studenten.

Geen mensen verhuizen

Het voorstel van de bestuurders is nu om de studenten in de bachelorfase bij elkaar te houden: “Wij denken dat het goed zou kunnen werken als wij ook de opleiding aarde en economie samen met de bacheloropleiding aardwetenschappen naar het Science Park brengen. Dus niet nog meer medewerkers verhuizen, maar wel de bacheloropleiding naar het Science Park verhuizen”, zei Jaap Winter gisteren.

Of de bètaverhuizing en bètasamenwerking überhaupt nog doorgaat, is momenteel onzeker, omdat de gezamenlijke vergadering van de UvA afgelopen vrijdag tegen de begroting stemde die met de verhuizing gemoeid is. De deadline waarop er een go-no go beslissing wordt genomen over de samenwerkingsplannen is 31 maart, zei Winter gisteren ook.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.