Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Amsterdam krijgt nieuwe studentenwoningen

Er komen twee nieuwe studentencomplexen bij in Amsterdam. Op Zeeburgereiland 364 studentenwoningen en 590 bij station Lelylaan. DUWO zal de woningen verhuren en beheren.

Op Zeeburgereiland wonen nu al 750 studenten in voormalige asielzoekerswoningen, maar dat zijn tijdelijke woningen. De nieuwe permanente studentenwoningen komen te liggen aan de IJburglaan, waar ook andere huizen komen. Een woning is 18 tot 29 m2 en krijgen een (kale) maandhuur tussen ca. 360 en 430 euro. Rond juni 2016 moeten ze klaar zijn.

Little Manhattan

Bij station Lelylaan komen 590 nieuwe studentenwoningen, die als het goed is in januari 2017 worden opgeleverd. Dat studentencomplex gaat ‘Little Manhattan’ heten. Het zijn voornamelijk studio’s van 22 tot 37 m2 en enkele grotere woningen van 41 m2. De kale huurprijzen lopen uiteen van waarschijnlijk 390 tot 450 euro.

De vraag naar betaalbare studentenhuisvesting in Amsterdam zal tot aan 2022 nog fors groeien, blijkt uit marktonderzoek, ook als de effecten van de invoering van het sociaal leenstelsel worden meegenomen.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.